Theme editor

Kayınvalidem mi haklı ben mi abartıyorum fikir verir misiniz.

kukuli

Üye
Kayıtlı Üye+
Thread owner
Merhaba öncelikle erkek arkadaşımla evlenmeye karar verdik evlenmek istediğimizi ailelerimize söyledik tamam dediler nişanlıma söyledim ben düğün istiyorum diye o da ben bu yıl evlenirsek yapamam dedi düğün istiyorsan 5 yıl beklememiz lazım arkadaşlar 28 yaşındayım etrafımda bu yaştan sonra çocuk yapmak isteyenlerde bir zorluk çıktı tedaviyle hamile kaldılar kuzenlerimin hepsinde neredeyse bende dedim düğünü yanlız yapıyorsan bir nikahla evlenelim hiç kimseden birşey istemeyelim her şeyi ikinci el alalım zamanla her şeyi hallederiz sizin evde iki tane buzdolabı var bizde de iki tane televizyon var birisini evimize götürürüz bana yok öyle şey mi olur dedi 2026 için baktığımız fiyatlar 350 bin ve üstüydü bende dedim bir kısmını ben verirsem kalanını sen verirsen yapabilir miyiz dedim dedi yaparım öyle olursa dedi kır düğünü istiyorduk olursa öyle olsun dedik o normalde düğün falan sevmez ama olursa öyle olsun dedi ben düğün salonlarına bakıyorum 400-600 arası dedim bende veremeyeceğim herhalde çünkü o süreçte işsiz kaldım annem tek başına temizliğe gidiyor annem babam ayrı babam yüzümüze dahi bakmıyor bende temizliğe gitmeye başladım annemle çeyizim bile yok çeyiz yapmaya çalışıyoruz bir taraftan çünkü çeyizlerim çalındı daha önceden sonra düğün salonu bir yer bulduk ve çok ucuz geldi hafta cumartesi130 bindi 500 kişilik, 700 kişilikte 150 bindi annem tamam dedi kayvınvaldem bizim taraftan çok gelen olur en az 1000 kişilik bakmanız lazım dedi ve bende ne yaparız diye düşünmeye başladım çünkü burası yeni açıldığı için bu fiyattı nişanlım sonra perşembe yapalım kına yazalım bizden az kişi gelir bizde kına karışık olur onlarda sadece kadınlar bende söyledim olsun dedi 500 kişi olsun hafta içi yarıya düşüyordu fiyat 70bine denk geldi annem istemedi bizden kimse gelmez dedi bende seven insan gelir her türlü dedim ama karşı taraftan bu kadar uygun biz yapalım diye gelmediği için yarı yarıya ödedik nişanda takılan takılar bizde kız tarafına kalır bunu söylediğim de kayınvalidem bizde kime takılırsa onda kalır eskiden öyleymiş dedi nişanlım bana söyledi biz mümkün olduğunca ikimiz konuşuyorduk annem kızdı evde yapıyoruz zaten kızım 40 kişi ancak olacağız ne takılabilir dedi boşver madem 2 tane takılan takı onda kalsın dedi ve çok kızdı bende nişanlıma annem bunu hoş karşılamaz dedim söylememişim gibi davrandım annesi madem öyle beyaz eşyaya kapora gösterirsiniz ödersiniz demiş bende dedim öyle şey mi olur takılan takılar bana kalırsa ben alacağım şeyleri alırım dedim ama nişanlım dedi beyaz eşyayı evlendikten sonra da ikimiz ödeyeceğiz sen bilirsin dedi kirada oturacağız birimiz çalışmazsa zorlanırız diye bende dedim tamam madem öyle olsun en azından borcumuz az kalır ya da kalmaz diye sonra bir gün bize geldiler bana kaç bilezik istersiniz diye sordu ben de durumlarını bildiğim için düğünde üç tane 25er gramdan bilezik istedim ve bana iki tane on beşer gramdan bilezik yapabileceğini söyledi geriye ne istiyorsam da 14 ayardan yapacağını söyledi annem de en azından 20 gram olsun çok ince 15 gramda dedi o da söz veremiyorum dedi büyük oğluma ne yaparsam küçüğüne de aynısını yapacağım diyor ama aralarında on yaş var ben mutfağa gittiğim zaman annem onlara nişanda çok kişiyiz 100 kişi neredeyse oluyoruz sizden çok gelen var bir yersiyle konuştuk 20.000 TL’ye küçük bir yer tutabiliriz demiş nişanlım düşünmüş ama kayınvalidem oğlum biz karışmayalım nişanı kız tarafı yapar demiş ben kapıdan duydum ama tam anlayamamıştım iki gün sonra kuyumcu ya gitmeden önce nişanlım erkek annesi sonuçta sorar uyuyamadı kadın bana sürekli nasıl yaparız diyip durdu dedi bende dedim bana kızım elimden gelen bu sana gelip kaç bilezik istersin diye soramıyorum deseydi derdim ne yapabilirseniz diye cevap verirdim ama bu soru da bu şekilde cevap verdim ve ben hiç birşey istemedim dedim Kuyumcuya gittik üç bilezik kaynanamın istediği gramdan bir tanesini nişanı takacak ikisini düğünde takacak bir tane beş bir yerde ve ince bir zincir söyledim bunlar bile çok geldi düğüne takılacak iki bilezik 14 ayardan uyguna bir set almamı istedi ben daha küçüğünü nasıl yapacağımı düşünüyorum dedi durumları çok kötü değil kayınvalidem iyi bir yerde çalışıyor kayınpederim iki aydır daha işsiz ama emekli ve bunu öne sürüyor Nişanlımla ikimiz gitmiştik telefondan bu şekilde konuşuyordu bir konuşup kapatıyor tekrar arıyor kayınvalidem ve ben de çok özür dileyerek söylüyorum ayıbıma gidiyor bunu söylerkende dedim nişanlıma sen 28 yaşına gelmişsin kardeşinle aranda on yaş var sana annen niye o zaman bir şey yapmamış dedim kayınvalidemler arnavut işlerine gelince biz şöyle arnavutuz böyle arnavutuz diyor ben köylüyüm bizim de çok ağır oluyor dugunler ve ona rağmen ben hiçbir şey istemedim onlardan en az 300 gram bilezik isterler ben üç tane bilezik istedim diye bana laf yaptı o gün biz köydeki gibi yapamayız dedi sonra kayınpederim kız zaten bir şey istemiyor o gün beğendiklerini alalım demiş ama zaten istediklerim çok azdı o gün gitmişken elbise de baktık nişanlımla biz genelde daha uygun olur diye kiralık bakıyorduk düşünüp tekrar bakarız dedik ve o gün ayrıldık o şekilde. Annem benden bir şey saklıyordu nişanda kızım 20.000’i nasıl veririz düğün salonuna ve o zaman başka yüklü bir ödememiz vardı ayrı borç. Ve düğün salonu da yeni tutmuştuk nişanlımla konuştum üç gün sonra senin orada bir şey demen gerekiyordu ben elimden geldiğince size yardımcı oluyorum annem bana aramız bozulmasın diye üç gün boyunca söylememiş bu durumu o da haklısın özür dilerim zamanı geriye alıp da tekrar söyleyemem dedi bir kızgınlıkla ben de işinize geldi mi her şeyi kız tarafı yapıyor diyorsunuz dedim neyse bir şekilde konu kapandı Nişanlık elbise bakıyorum ben de Gardrops‘tan dolap uygulamalarından kayınvalidem adamakıllı bir şey alalım düğün kına bir arada o gün bir daha giyiverir demiş ben de nişanlıma Giyemem dedim o gün konuştuğum nişanlımı üzmüş ve bana artık sen nasıl istersen nasıl mutlu olacaksan öyle yapalım diyor Seni seviyorum ve kaybetmek istemiyorum diyor ne yapmalıyım sizce kayınvalidem mi haklı yoksa ben mi abartıyorum

Geri